Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bográcsban főtt finomságok képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Bográcsban főtt finomságok - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Bográcsban főtt finomságok
Keresés
Találatok száma - 10 db
 Slambuc

Slambuc

A slambuc eredetileg egy alföldi pásztorétel, leginkább a krumplis tésztához hasonlító egytálétel. Az autentikus receptben kolbászfélék egyáltalán nem szerepeltek, csak száraztészta és burgonya. A mi változatunk már egy gazdagított, kerti partikra alakított, mindig nagy sikert arató recept. Kell egy kis változatosság a kerti bulik szezonjában, ha már unjuk a gulyások és paprikások variációit.

Birkapaprikás recept

Birkapaprikás recept

A húst kicsontozzuk, majd a nyelvvel és szívvel együtt felkockázzuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kis kockára vágjuk, és összekeverjük. Egy bográcsot kizsírozunk, majd beletesszük a csontot, a húst a májat és a szívet, majd a fejet. Minden réteget megszórunk a hagymás keverékkel, a sóval, fűszerpaprikával és az összetört fokhagymával. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, majd lefedjük és nagyon lassan, 4-5 óra alatt megfőzzük. Nem keverjük meg, csak a bográcsot rázogatjuk. Tarhonyával vagy kenyérrel tálaljuk.

Bográcsgulyás recept a kerti partihoz!

Bográcsgulyás recept a kerti partihoz!

Elkészítése Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot vagy lecsót. Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utána sózzuk, és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Csülökpörkölt bográcsba

Csülökpörkölt bográcsba

A tegnapi nappal megkezdődött számunkra a kinti sütés-főzés ideje. Már nagyon vártuk a jó időt, és egy igazi bográcsban készült étel főzését. Csülök pörköltre esett a választásunk. Bent is szoktam készíteni, de valahogy a bográcsban készült változata sokkal finomabb. Viszont a zsíros ételek nem tartoznak a kedvenceink közé, ezért a húsról amennyire csak lehet lefejtem azokat a részeket, és a főzéshez semmiféle zsiradékot nem használok. Így is nagyon finom, és sokkal könnyebb lesz a végeredmény.

Egytál ételek bográcsos finomságok

Egytál ételek bográcsos finomságok

Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott nem az igazi, mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A zománcozatlan vaslábas külön íz és nyomelem forrás! Rajtunk kívül csak a mediterrán népek esküsznek az öntött vas natúr konyhaeszközökre.

Hirdetés
Igazi szabadtéri klasszikus

Igazi szabadtéri klasszikus

A kerti összejövetelek csúcspontja a marhapörkölt, egyrészt az íze miatt, másrészt meglehetősen erős közösségépítő voltának köszönhetően: mindenki ért hozzá - vagy legalábbis úgy tudja -, ezért egészen remek viták alakulhatnak ki egy-egy társaságban az igazi marhapörkölt kapcsán.

Isteni bográcsos étel amurpaprikás

Isteni bográcsos étel amurpaprikás

A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is. A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.

Kalóriabogrács nyílt tűzön

Kalóriabogrács nyílt tűzön

A tűz felett felmelegített bográcsba elsőként a csíkokra vágott szalonnát tesszük, majd amikor már kellőképpen kiolvadt a zsírja, megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. Ezután a kolbászkarikákat, majd a meghámozott, feldarabolt krumplit ömlesztjük a fazékba. Ízlés szerint fűszerezzük, végül hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a tésztát. Csak ezután öntjük fel annyi vízzel, amennyit csak elbír a bogrács. Lefedjük, majd addig főzzük a tábortűz felett, amíg el nem párolog szinte az összes lé a bográcsból. Köretként nyáron uborkasaláta, télen pedig vegyes savanyúság csipegetése ajánlott.

Sütés főzés bográcsban

Sütés főzés bográcsban

Azt mindenképpen előrebocsátom, hogy a bográcsozás nem egyszerűen főzés, ez egy program. Feltételezem a felszerelés mindenkinek a rendelkezésére áll, ha már nekiáll 4-8 órát főzőcskézni. Tűzifa rendszeresen használok fenyőt, cseresznyét, diót ezek különös aromát adnak ételünknek, Fűszernövények kertünkben található egy kis fűszer kert, így ha van felesleges rozmaring benne ezt is a tűzre dobom főzés közben a további aromákért.

Hirdetés
Vörös angyal konyhája bográcsban

Vörös angyal konyhája bográcsban

Üdvözlöm a kedves látogatókat! Suzy vagyok, a honlapomon a magyar konyha ételeiről és egyéb más hasznos tanácsokról olvashatnak. A szalonnát a bográcsba tesszük és közepes láng felett, kisütjük. A megsült szalonnadarabokat kivesszük a bográcsból, a vöröshagymát megfonnyasszuk, majd a bográcsba szórjuk a húst. A húst gyors kevergetés mellett lepirítjuk, hogy a csíkok minden oldala megfehéredjen. Ha a birkahús megpirult, hozzáöntjük a fehérbort, s ha szükséges, vizet adunk hozzá, hogy a lé ellepje a húst. Felforraljuk, majd az első forrás után hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fehér borsot, de szemes borsot is adhatunk hozzá. Csendes lángon addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul, majd zsírjára pirítjuk. Ízlés szerint csipetnyi pirospaprikát is adhatunk hozzá, ha úgy kívánjuk.

Tuti menü