Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bográcsos éttelek gyűjtemények képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Bográcsos éttelek gyűjtemények - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Bográcsos éttelek gyűjtemények
Keresés
Találatok száma - 5 db
 Bogrács ételek

Bogrács ételek

Ha itt a tavasz, vagy a nyár, mi sem lehet jobb mulatság egy barátokkal, családdal töltött délutánnál, esténél, kerti partinál. A kerti parti oldalon találsz sok receptet grillezéshez, bográcsozáshoz, hidegtálakhoz, találsz ötleteket szendvicskészítéshez, finom salátákat a grillhúsokhoz, valamint önteteket, dresszingeket a salátákhoz. Megtanulhatod, hogyan lehet nyílt tűzön, parázson kürtős kalácsot sütni, egy jól bevált receptet mutatok be neked, melyet mi is használunk családommal.

Bográcsgulyás recept a Jólkifőztemtől

Bográcsgulyás recept a Jólkifőztemtől

Készíts egy ínycsiklandozó bográcsgulyást a Jólkifőztem.hu segítségével. Ennek a receptnek az egyik nagy előnye, hogy a kezdő szakácsok, a konyhában nem annyira jártas személyek is könnyedén elkészíthetik. A bográcsos ételek nagy hagyománynak örvendettnek a magyar gasztronómiában és az egyik jó tulajdonságúk, hogy bárki számára könnyedén elkészíthető ételeket hozhatunk össze. Kiváló fogás lehet egy-egy baráti összejövetel alkalmával, elengedhetetlen kelléke lehet a nyári kert buliknak, illetve a kertben elkészíthető ételek egyik bástyája

Bográcsos receptek

Bográcsos receptek

Mutasd meg Te is barátaidnak a kedvenc NoSalty receptjeidet, szakácsaidat! Nincsen sütés-főzés NoSalty recept nélkül! Összegyűjtöttük bográcsos ételek receptjeit oldalunkon. Válogass kedvedre több száz bogrács ételek közül. Oldalunkra te is elküldheted recepted, ha igazán különleges bográcsos ételt főztél és megosztanád másokkal.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Gyors előételek kerti partira

Gyors előételek kerti partira

Ha az ősünk kész volt az alapanyagok előkészítésével már a tűz használatát is ismerte nekiláthatott sütni - főzni. Ezt többféle módon végezhette. A húsokat süthette nyárson vagy forró kőlapon, melyen magvakat, gombákat, ehető gyökereket is piríthatott, sőt minden bizonnyal madár tojásokból tükör tojást is sütött. A leves főzés kicsit bonyolultabb volt, de nem lehetetlen. A közelmúltig is egyes népeknél, fazék alakúra kivájt farönkbe tették a levesbe valót és tűzben felhevített köveket raktak bele, majd nagy levelekkel letakarták és esetenként hőszigetelő moha vagy földréteggel vették körül.

Sütés főzés bográcsban

Sütés főzés bográcsban

Slambuc A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett -lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

Tuti menü