Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bográcsos programok képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Bográcsos programok - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Bográcsos programok
Keresés
Találatok száma - 5 db
 Bográcsfesztivál Lendván

Bográcsfesztivál Lendván

A Bográcsfesztivál nemcsak Lendva, hanem egész Szlovénia egyik legfontosabb nyári rendezvénye, köszönhetően annak, hogy Danilo Turk köztársasági elnök 2011 augusztusában a világ bográcsfővárosának kiáltotta ki a települést. Mindennek előzménye, hogy a szomszédos országban - mind magyar, mind szlovén nyelven - egyszerűen csak bográcsnak nevezett egytálétel készítésének nagy hagyománya van a kisvárosban, a főzőversenyét pedig 1997 óta, vagyis 15 éve rendezik meg. Az idei Bográcsfesztivál jelentőségét és nagyságrendjét egyebek mellett az is jelezte, hogy a magyar nyelvű helyi adó mellett öt országos rádiócsatorna is élő adásban számolt be hallgatóinak az eseményekről, illetve ez évben is megjelent a rendezvényen Danilo Turk. Maga a rendezvény már pénteken kezdetét vette, többek közt szakmai konferenciát tartottak, valamint a várban pattantyúsok avatását rendezték meg. A főzőverseny, s az ahhoz kapcsolódó kulturális programsorozat szombaton kora délután kezdődött. A város központjában a járműforgalom elől teljesen lezárták a fő utcát, hogy helyet tudjanak biztosítani a minden eddiginél több, összesen 91 csapatnak. A bográcsfőzésre a helybélieken túl számos magyarországi csapat is nevezett.

 Sütés főzés a Tiszánál

Sütés főzés a Tiszánál

A Csege Napok rendezvény sorozat a korábbi évekhez hasonlóan a Tiszacsegéről elszármazottak találkozójával kezdődött. Tiszacsege jelenlegi polgármestere Szilágyi Sándor és Németh József egykori polgármester köszöntője után a tiszacsegei művészeti csoportok léptek fel.

Bográcsfesztivál

Bográcsfesztivál

Heves Megyei Kakas szépségverseny és Bográcsfesztivál 2013. Poroszlón, a Tisza-tó mellett. Főzőverseny, kóstolók, kisállat bemutatók, vásár, szórakoztató műsorok Holdvilág élő koncert, Strandfoci kupa.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

A Tisza-partját a halászlé fenséges illata tölti be, miközben rengeteg szórakoztató, folklór műsor és vásár várja a több százezer látogatót. A neves esemény arra hivatott, hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse. A fesztivál ideje alatt a jóféle halak sülve, főve is megkóstolhatók. A halfesztivál bográcshelyei idén új helyszínekkel bővült, hogy a vendégek és a halfőzők kellemesebb környezetben élvezhessék az ízeket és a programokat.

SzeptEmber Feszt bográcsozás

SzeptEmber Feszt bográcsozás

A SzeptEmber Feszt 2000 óta vált Budapest legnagyobb gasztronómia fesztiváljává, itt aztán évről-évre csúcs rekordok születnek, hiszen itt a legnagyobb a bogrács, hihetetlen mennyiségű sör és pörkölt fogy és a rengeteg látogató mellet szép számmal látogatnak el ide a hírességek is, akik színvonalas produkcióikkal tisztelik meg a lelkes közönséget. A SzeptEmber Feszt elmaradhatatlan programja a Magyarországi Rekordok Napja. Legyen ez hatalmas össznépi tornázás vagy valami igazán ínycsiklandozó étel-rekord, szinte biztos, hogy itt részesei lehetünk. A főzés a főzőversenyek és más vetélkedők csuda jó és izgalmas családi vagy baráti programot ígérnék, de ezek mellett a három napban gyerekprogramok, koncertek és más színpadi előadások gondoskodnak a jó hangulatról, ráadásul 2013-tól egy igazi fémzenei fesztivál is, a Metalwar Fest is a rendezvény társául szegődik!

Tuti menü