Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bográcsozó építése házilag képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Bográcsozó építése házilag - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Bográcsozó építése házilag
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bogrács nyárs grill készítése házilag

Bogrács nyárs grill készítése házilag

Ha egy kellemes nyári estén végre összejön a baráti társaság, általában felmerül a kérdés: Grillezzünk, nyársaljunk, esetleg a bográcsban készítsünk valamit? Mindenki mást részesít előnyben, én személy szerint a nyársalást, ugyanis ha mindenki magának készíti az ételt, nem csak jobban esik, de biztosan nem megyünk egymás idegeire az állandó kérdezősködéssel: Mikor lesz már kész? Viszont mivel mindenki mást szeret, ezért most olyan grillező helyet készítünk, ahol mind a három tevékenységet kényelmesen, és kulturált körülmények között tudjuk űzni.

Bográcsozó tűzhely készítés

Bográcsozó tűzhely készítés

Büszkén mesélek a sajátomról, ha esetleg érdekel valakit. A barátommal ketten készítettük, nem kis munka volt, de a végeredményt nézve érdemes volt vele bajlódni. Most még egy tárcsalap tartót szerkesztek hozzá és teljesen fel lesz szerelve. Kicsinylettem az előzőt, körül ültük hatan és nem fértünk a tűztérnél. Az új teljesen egyedire sikerült, mind a méreteit, mind a kinézetét tekintve. A tűztér átmérője 52 cm, itt már bőven elférünk, még ha tenyérnyi mangalica szalonnát sütünk akkor is. A bogrács méretével se kell aggódnom most már, egy 40 literes szépen elfér rajta, meg se kottyan a 30mm átmérőjű négyzetacélból kovácsolt bográcstartónak.

Grillező készítése házilag 8 ezer forintból

Grillező készítése házilag 8 ezer forintból

A nagy épített grillező helyek egyik hátránya, hogy tárcsát, vagy bográcsot nem nagyon lehet elhelyezni rajtuk. A kis kövekből kirakott sütögető helyen pedig igencsak nehézkes lenne a grillezés. Szóval úgy is mondhatnánk, hogy multifunkciós helyet fogunk építeni. Lássunk is hozzá. Az alapba lehetőleg síkhálót tegyünk, ha van, de a betonacél is megteszi. Fontos, hogy ne sajnáljuk belőle a vasat, mert az alap elég kicsi, és télen bizony fagyni fog. Ha megmozdul az alap, mozduljon együtt! A kicsi alap előnye, hogy később az egész nyársalót odébb tudjuk majd telepíteni, ha szükséges. Három napig locsolgassuk a betont, majd elbonthatjuk a zsalut. Akinek van ideje, kivárhatja a szokásos 28 napot, mire elkezdi felépíteni a nyársalót, de ekkora súlynál ez teljesen fölösleges, 3 nap után hozzá lehet fogni a munkához.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Kerti főzőhelyek tervezése

Kerti főzőhelyek tervezése

Kattintson a részletekért! Kérjen ajánlatot, vagy kérdezzen, mi örömmel válaszolunk! Megtervezzük és megépítjük kerti főzőhelyét. A baráti összejövetelek meleg hangulata csökkenti a mindennapos stresszt, jó hatással van az emberi kapcsolatokra és a lelki egészségre. Kerti főzőhelye lehet a központja egy jó társasági eseménynek, kemencével, vagy anélkül, de mindenképpen fontos, hogy a több órás bográcsozás során a házigazda, vagy a szakács ne legyen elkülönítve, ugyanakkor elég távol legyen a főzőhely ablakoktól és egyéb olyan objektumoktól, ahol a füst zavaró lehet.

Tuti menü