Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogrács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gabion - Kerti [3. oldal]
részletek »

Bogrács képes leírás: Gabion - Kerti [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
Gabion tűzgyújtó

Gabion tűzgyújtó

Kerti sütögetőnek a kerek és szögletes gabion kosarat egyaránt ajánljuk, míg rozsdamentes tálca kiegészítővel kiváló grillező megoldás készíthető. Építhető pad, asztal és grillező azonos stílusban, sőt a grillező beépíthető a gabionból készült szélfogó falba vagy a teraszt határoló támfalba. A hangulat és az egyéni megjelenés 100 százalékban garantált.

Grillező készítése házilag 8 ezer forintból

Grillező készítése házilag 8 ezer forintból

A nagy épített grillező helyek egyik hátránya, hogy tárcsát, vagy bográcsot nem nagyon lehet elhelyezni rajtuk. A kis kövekből kirakott sütögető helyen pedig igencsak nehézkes lenne a grillezés. Szóval úgy is mondhatnánk, hogy multifunkciós helyet fogunk építeni. Lássunk is hozzá. Az alapba lehetőleg síkhálót tegyünk, ha van, de a betonacél is megteszi. Fontos, hogy ne sajnáljuk belőle a vasat, mert az alap elég kicsi, és télen bizony fagyni fog. Ha megmozdul az alap, mozduljon együtt! A kicsi alap előnye, hogy később az egész nyársalót odébb tudjuk majd telepíteni, ha szükséges. Három napig locsolgassuk a betont, majd elbonthatjuk a zsalut. Akinek van ideje, kivárhatja a szokásos 28 napot, mire elkezdi felépíteni a nyársalót, de ekkora súlynál ez teljesen fölösleges, 3 nap után hozzá lehet fogni a munkához.

Grillsütő tisztítása

Grillsütő tisztítása

A faszenes grillsütőn a tüzet nem szabad eloltani vízzel, mert ezzel tönkretehetjük a sütő tűzterét. Hagyjuk a parazsat kialudni, majd lapáttal szedjük ki a hamut egy fémvödörbe. Lávaköves grill tisztítása sokkal egyszerűbb - csupán évente egyszer ajánlott lecserélni a lávakövet és kitisztítani a sütőt. A grillező eszközöket, tálcákat vigyük be sütés után és áztassuk be meleg vízbe különben elfelejtjük, és másnap nehezebb lesz a mosogatásuk

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Gulyásbogrács

Gulyásbogrács

A cég minőségi bográcsok és kiegészítőik forgalmazásával foglalkozik. Igyekszünk használható, minőségi termékekkel ellátni a vevőinket. Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb javaslatot, és információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

Gyors előételek kerti partira

Gyors előételek kerti partira

Ha az ősünk kész volt az alapanyagok előkészítésével már a tűz használatát is ismerte nekiláthatott sütni - főzni. Ezt többféle módon végezhette. A húsokat süthette nyárson vagy forró kőlapon, melyen magvakat, gombákat, ehető gyökereket is piríthatott, sőt minden bizonnyal madár tojásokból tükör tojást is sütött. A leves főzés kicsit bonyolultabb volt, de nem lehetetlen. A közelmúltig is egyes népeknél, fazék alakúra kivájt farönkbe tették a levesbe valót és tűzben felhevített köveket raktak bele, majd nagy levelekkel letakarták és esetenként hőszigetelő moha vagy földréteggel vették körül.

Hamburger grillen

Hamburger grillen

Egy nagy tálba összekeverjük a húst, sajtot, hagymát, paprikát, es a fűszereket,majd négy vagy hat pogácsát formázunk belőle..Ezután olajjal megkent grill rácsra helyezzük es készre sutjuk.Meg melegen hamburgerzsemlébe tesszük saláta levélre,tetejére egy adag reszelt,vagy egy szelet sajtot es paradicsom karikákat helyezünk .

Hangyairtás házilag

Hangyairtás házilag

A hangyáknak is meg van a maguk szerepe a természetben. Ők a nagy eltakarítók. Ha viszont a lakásban találkozunk velük, akkor ott már nem szeretem vendégek. A legfőbb ellenszerük az élelmiszerhiány. Elsősorban a tisztasággal lehet ellenük védekezni, illetve olyan megoldásokkal, hogy ne férjenek hozzá az élelmiszerekhez. Tehát tartsuk lezárt edényekben, hangya biztosan az élelmiszereket. Hogyan irthatjuk a hangyákat?

Házi praktikák

Házi praktikák

A legtöbbjük marónátronból készül, tehát erősen mérgező és maró hatású. A nem maró hatású folyékony tisztítószerek pedig más, környezetkárosító vegyszereket tartalmaznak, mint például a bőrpanaszokat okozó erős lúgok. Jelentős mértékben szennyezik az ivóvizet is. Volt idő, mikor még az üzletek polcai nem roskadoztak a tisztítószerek ezreitől. Ennek ellenére dédanyáink idejében is léteztek tiszta, csillogó edények, evőeszközök, volt hófehér ing, abrosz. Aztán hirtelen nagyot változott a világ, és a reklámok elhitették velünk, hogy ugyanez a tisztaság már csak vegyszerek segítségével érhető el.

Hogyan főzzünk bográcsban?

Hogyan főzzünk bográcsban?

Jó tudni, hogy minden edény rozsdásodás elleni védőmázzal kerül forgalomba. Az első használat előtt az edényt kívül-belül zsírral vagy étolajjal kenjük be, és a bevonatot szabadban rakott erős tűzön égessük ki, majd a bográcsot finom kőporral vagy homokkal súroljuk át, míg fényes lesz. Ezután mosószeres vízben alaposan mosogassuk el, és tiszta vízzel öblítsük át. A bográcsban fövő ételhez lobogó tűz szükséges. A lángot óvjuk a széltől, hogy a hőhatás a legkedvezőbb legyen. Minél magasabbra helyezzük a bográcsot, annál kényelmesebb a főzés, s annál jobban ég a tűz is. Hogy ne égjen le az étel, a bográcsot gyakran forgassuk.

Hirdetés
Hogyan válasszunk grillsütőt

Hogyan válasszunk grillsütőt

Országunk éghajlata nem teszi lehetővé egész évben a kerti sütést, de az első jó idő beköszöntével szívesen költöztetjük ki étkezőnket a szabadba. A grillezés nemcsak szertartásszerű, de a hétköznapoktól különböző hangulata miatt népszerű is. Könnyű karbantartása, gyors bemelegedése miatt kényelmesebb lehet a kerti sütés, nem beszélve a megspórolt időről, valamint a grillsütőnek köszönhető különleges, ízletes étel aromáknak.

Igazi szabadtéri klasszikus

Igazi szabadtéri klasszikus

A kerti összejövetelek csúcspontja a marhapörkölt, egyrészt az íze miatt, másrészt meglehetősen erős közösségépítő voltának köszönhetően: mindenki ért hozzá - vagy legalábbis úgy tudja -, ezért egészen remek viták alakulhatnak ki egy-egy társaságban az igazi marhapörkölt kapcsán.

Isteni bográcsos étel amurpaprikás

Isteni bográcsos étel amurpaprikás

A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is. A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.

Kalóriabogrács nyílt tűzön

Kalóriabogrács nyílt tűzön

A tűz felett felmelegített bográcsba elsőként a csíkokra vágott szalonnát tesszük, majd amikor már kellőképpen kiolvadt a zsírja, megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. Ezután a kolbászkarikákat, majd a meghámozott, feldarabolt krumplit ömlesztjük a fazékba. Ízlés szerint fűszerezzük, végül hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a tésztát. Csak ezután öntjük fel annyi vízzel, amennyit csak elbír a bogrács. Lefedjük, majd addig főzzük a tábortűz felett, amíg el nem párolog szinte az összes lé a bográcsból. Köretként nyáron uborkasaláta, télen pedig vegyes savanyúság csipegetése ajánlott.

Kemencék, kerti konyhák

Kemencék, kerti konyhák

Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés a hagyományos paraszti élet emlékei iránt. Ezzel egy időben pihenési, szórakozási szokásainkban is változások álltak be. Ismét népszerűvé vált a falusi turizmus, sokan vásároltak parasztházat vagy tanyát, amelyet nyaralónak rendeztek be. Ezekben, de új lakóházakban is egyre többen szeretnének hagyományos fűtőberendezéseket építeni, melyek közül mind a mai napig legismertebb a búbos kemence.

Kemencés és bogrács buli

Kemencés és bogrács buli

Csárdánkban számos kiváló magyaros fogás közül válogathat. Ha valódi, bográcsban, nyílt tűzön főtt gulyáslevest és pörkölteket szeretne enni, kérésére elkészítjük, amit kemencében sütött házikenyérrel Duna parti teraszunkon szolgálunk fel. Étkeinket különleges házi pálinkák és borok kíséretében ajánljuk elfogyasztani. Családi- és baráti összejövetelek, bulik legalkalmasabb helyszíne!

Kerti bográcsozok sütök grillezők

Kerti bográcsozok sütök grillezők

Kerti bográcsozó vásárlása előtt áll, de nem tudja, hogy álljon neki a keresgélésnek? Először is látogassa meg webshopunkat, ahol kiválaszthatja a kerti grillezőt, kerti bográcsozót, szalonnasütőt, kerti sütőjét, kemencéjét. A kerti pados bográcsozótól kezdve, a szóló állványos bográcsozóig. Többféle megoldásra találhat egyedülálló készlettel várjuk Halásztelki lerakatunkban. Keresgéljen igénye szerint!...

Kerti főzőhelyek tervezése

Kerti főzőhelyek tervezése

Kattintson a részletekért! Kérjen ajánlatot, vagy kérdezzen, mi örömmel válaszolunk! Megtervezzük és megépítjük kerti főzőhelyét. A baráti összejövetelek meleg hangulata csökkenti a mindennapos stresszt, jó hatással van az emberi kapcsolatokra és a lelki egészségre. Kerti főzőhelye lehet a központja egy jó társasági eseménynek, kemencével, vagy anélkül, de mindenképpen fontos, hogy a több órás bográcsozás során a házigazda, vagy a szakács ne legyen elkülönítve, ugyanakkor elég távol legyen a főzőhely ablakoktól és egyéb olyan objektumoktól, ahol a füst zavaró lehet.

Tuti menü