Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogrács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Ötletmozaik - Vörös [5. oldal]
részletek »

Bogrács képes leírás: Ötletmozaik - Vörös [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
Ötletmozaik barkács ezermester

Ötletmozaik barkács ezermester

Bográcsban főtt halászlé, nyárson forgatott saslik, parázson sült flekken csupa ínycsiklandó étel, amelyet baráti társaságban tavasztól őszig a kertben fogyaszthatunk. A családi házak és nyaralók kertjében álló egyszerű szalonnasütögető az utóbbi években korszerű minikonyhává fejlődött. Lehet igényes, terméskővel kirakott bárpult, vagy mobil, krómozott csodamasina. Természetesen a néhány sziklával körberakott tűzhelynek is megvan a maga sajátos hangulata. Lényeg az, hogy tervezésekor vagy vásárlásakor vegyük figyelembe a kert és a ház stílusát, egyedi vonásainak összképét.

Rozsdamentes bográcsok

Rozsdamentes bográcsok

A bogrács egy ősi főzőedény, amely minden földrészen, és szinte minden nép őstörténetében megtalálható. A legelső bográcsokat, az ősi nomád lovas kultúrákban használták először, mivel a szabadban való főzéshez a legalkalmasabb eszköz a tűz fölé függeszthető üst volt. A mai fémből készült - bogrács ősét, a honfoglaló Magyarok hozták magukkal a Kárpát-medencébe, amit akkor még cserépből készítettek. Ez az üst a X-XIII. századi Magyar fazekasság legjellemzőbb edénye volt. Mára azonban ez az edénytípus összefonódott a Magyar kultúrával, mondhatni hogy a Magyar nemzeti ételek szimbólumává vált. Tehát a bogrács ma már sokkal több jelent, mint pusztán egy szabadban használatos edénytípus.

Sütés főzés bográcsban

Sütés főzés bográcsban

Azt mindenképpen előrebocsátom, hogy a bográcsozás nem egyszerűen főzés, ez egy program. Feltételezem a felszerelés mindenkinek a rendelkezésére áll, ha már nekiáll 4-8 órát főzőcskézni. Tűzifa rendszeresen használok fenyőt, cseresznyét, diót ezek különös aromát adnak ételünknek, Fűszernövények kertünkben található egy kis fűszer kert, így ha van felesleges rozmaring benne ezt is a tűzre dobom főzés közben a további aromákért.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Sütés főzés bográcsban

Sütés főzés bográcsban

Slambuc A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett -lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

Sütés főzés grillezés bográcsozás

Sütés főzés grillezés bográcsozás

A partyn sosem maradhat el a tréfálkozás, a viccelődés. Az elfogyasztott italok, a jó hangulat is ezt kívánja. Lássunk néhány ötletet, hogy miként tréfálhatjuk meg a vendégeinket, ha ugyan nem ők tréfálnak meg bennünket, vendéglátókat.

Szabadtéri sütés főzés kellékei

Szabadtéri sütés főzés kellékei

A rostély is ősrégi sütőeszköz, ma rengeteg kerti változata van. Általában faszénnel használatosak. A lényeg ugyanaz, mint a nyársnál, hogy a sütendő hús szabadon érintkezik a tűz melegével és illatával. A leggyakoribb sült a flekken, általában sertéstarja-szeletek, de készül marhából is. Akár flekkent sütünk, akár ujjnyi vastagra formázott kolbászhúst vagy vékony nyársra tűzött húskockákat, kolbászkarikákat, a lényeg a gyorsaság. Jó parázson egy-egy oldalán három-négy perc alatt sül meg a hús, kap kívül illatos, rozsdás pörzsölt, és marad omlós fehér a belseje.

SzeptEmber Feszt bográcsozás

SzeptEmber Feszt bográcsozás

A SzeptEmber Feszt 2000 óta vált Budapest legnagyobb gasztronómia fesztiváljává, itt aztán évről-évre csúcs rekordok születnek, hiszen itt a legnagyobb a bogrács, hihetetlen mennyiségű sör és pörkölt fogy és a rengeteg látogató mellet szép számmal látogatnak el ide a hírességek is, akik színvonalas produkcióikkal tisztelik meg a lelkes közönséget. A SzeptEmber Feszt elmaradhatatlan programja a Magyarországi Rekordok Napja. Legyen ez hatalmas össznépi tornázás vagy valami igazán ínycsiklandozó étel-rekord, szinte biztos, hogy itt részesei lehetünk. A főzés a főzőversenyek és más vetélkedők csuda jó és izgalmas családi vagy baráti programot ígérnék, de ezek mellett a három napban gyerekprogramok, koncertek és más színpadi előadások gondoskodnak a jó hangulatról, ráadásul 2013-tól egy igazi fémzenei fesztivál is, a Metalwar Fest is a rendezvény társául szegődik!

Tálaló bogrács

Tálaló bogrács

Anyag összetétel 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. A mozgatható fogantyú rozsdamentes gömb acél, amely tartórészei hegesztéssel vannak rögzítve az edény külső oldalához. Az állvány csak szemléltetés illusztráció, nem tartozék.

Tanácsok kerti grill választáshoz

Tanácsok kerti grill választáshoz

Ne a kerti grill maximum teljesítménye alapján válasszunk (max hőleadás), mely adat ugyan jellemzi a grill általános teljesítményét, de az igazi grillezés titka az egyenletes és jó eloszlású hő. A nagyobb, mélyebb 'kemence' jobb hőelosztást jelent és persze nagyobb húsokat süthetünk. A kerti grill lehetőleg jó alapanyagokból készüljön, figyeljünk a rozsdamentes anyagokra, galvanizált fém részekre és a stabil kialakításra (rázzuk meg hogy lássuk stabilan áll e a lábain), a sütés közben szeret mindenki a kerti grill körül tolongani, könnyen felborulhat egy óvatlan mozdulattól ha nem elég masszív a szerkezet.

Hirdetés
Tisztítás faszenes grill tippek

Tisztítás faszenes grill tippek

Amikor befejezted a kinti sütögetést, kezdődik az igazi munka, a grill rács tisztítása. Ha igazán törődsz a grilleddel, számtalan dolog van, amelyet tudnod kell és emlékezned kell rájuk mielőtt nekilátsz a grill takarításnak. A folyamatosan tisztán tartott grilleknek hosszabb az élettartama. Felsorolunk néhány tippet, amelyre figyelned kell, akkor is ha éppen új a grill de szeretnél néhány jó tanácsot. Néhány hasznos ötlet a megőrzés, tisztítás, és a hosszabb élettartam megőrzése érdekében.

Tófalvi panzió

Tófalvi panzió

A bogrács az egyik legrégibb főzőedény, amelyet már évezredekkel korábban a vándorló törzsek is használtak. A szabad tűzön, bográcsban készült ételek íze összehasonlíthatatlan a konyhai tűzhelyen készültekével. A bográcsos ételek készítéséhez ráadásul olyan közösségi tevékenységek kapcsolódhatnak mint a favágás, alapanyagok összekészítése, amelyben az egész család, vagy a baráti kör részt vehet. Csoportban érkező vendégeink számára biztosítunk bográcsozási valamint grillezési lehetőséget. Az önellátásra a földszinten található, modern eszközökkel felszerelt konyha ad lehetőséget. A konyhát és ebédlőt is magába foglaló tágas közös nappali 10x5m alapterületű. Egységünk egy vegyesüzletet is működtet a panzió mellett, vendégeink akár itt is megvásárolhatják az önellátáshoz szükséges alapélelmiszereket.

Tűzrakás szabadban

Tűzrakás szabadban

Tűzgyújtáshoz száraz gyújtóst használjunk, mert csak száraz fával lehet tüzet gerjeszteni. Később már nedves tüzelőt is felhasználhatunk, ami égés közben kiszárad és meggyullad. Száraz falevéllel ne gyújtsunk be, mert az nem ég, csupán nagy füstöt okoz. Annál jobb a fenyőfák elszáradt gallya és tűlevele. Nedves időben csak a fákról szedjünk száraz gallyakat. Ha a tűz helyét kijelöltük, jöhet a tűzrakás. A fadarabokat úgy rakjuk, hogy közöttük elég hely maradjon a levegőnek. Először mindig az összegyűrt papírost helyezzük el, majd vékony, száraz fadarabokat tegyünk rá, ezt követően vastagabbat fektessünk a rakásra. Ha a farakás elkészült, a papirost gyújtsuk meg.

Tűzrakóhelyek kialakításához

Tűzrakóhelyek kialakításához

Törekedjünk arra, hogy a kerti sütések- főzések helyszínéül szélvédett helyett válasszunk. Tűzvédelmi okokból is fontos ez, de akár egy kellemetlen megfázást is megspórolhatunk így. Hisz a kerti sütés, grillezés közben, no meg a bogrács kavargatása közben is szemből a tűz melegét érezzük, míg a derekunk könnyedén megfázhat. A fák lombjaitól minimum 2-3 méter távolság szükséges, ahhoz, hogy biztonságosan alakíthassuk ki a kerti sütő, kerti kemence, grillező, bográcsozó helyét. A tűzvédelmi okok ebben az esetben is fontosak, meg persze az is, hogy a bográcsba ne kerüljön a fáról lehulló levél, vagy ág.

Van sütnivalód? Kezdj grillezni!

Van sütnivalód? Kezdj grillezni!

Kimondhatjuk, hogy grillsütés nélkül nincs kerti parti! Itt a jó idő, indul a nyár, érdemes beszerezi egy grillsütőt az éhes vendégek érdekében! A legegyszerűbbtől a bonyolult és modern megoldásokig ma már széles választékkal találkozhatunk, és igényünknek megfelelően válogathatunk a faszénnel, gázzal működő, esetleg az elektromos grillsütők közül is. Vannak, akik a grilles, mások a bográcsos, megint mások a nyárson sütésre esküsznek. Akármelyikhez is támad kedvünk/lehetőségünk az biztos, hogy a hely varázsa, a füst által hozzáadott plusz aromák miatt a szabadban készült ételek mindig más íz élményt nyújtanak számunkra, mint a konyhai körülmények között készültek.

Vörös angyal konyhája bográcsban

Vörös angyal konyhája bográcsban

Üdvözlöm a kedves látogatókat! Suzy vagyok, a honlapomon a magyar konyha ételeiről és egyéb más hasznos tanácsokról olvashatnak. A szalonnát a bográcsba tesszük és közepes láng felett, kisütjük. A megsült szalonnadarabokat kivesszük a bográcsból, a vöröshagymát megfonnyasszuk, majd a bográcsba szórjuk a húst. A húst gyors kevergetés mellett lepirítjuk, hogy a csíkok minden oldala megfehéredjen. Ha a birkahús megpirult, hozzáöntjük a fehérbort, s ha szükséges, vizet adunk hozzá, hogy a lé ellepje a húst. Felforraljuk, majd az első forrás után hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fehér borsot, de szemes borsot is adhatunk hozzá. Csendes lángon addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul, majd zsírjára pirítjuk. Ízlés szerint csipetnyi pirospaprikát is adhatunk hozzá, ha úgy kívánjuk.

Tuti menü