Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kerti sütögető tisztítási praktikák képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Kerti sütögető tisztítási praktikák - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Kerti sütögető tisztítási praktikák
Keresés
Találatok száma - 5 db
Grillsütő tisztítása

Grillsütő tisztítása

A faszenes grillsütőn a tüzet nem szabad eloltani vízzel, mert ezzel tönkretehetjük a sütő tűzterét. Hagyjuk a parazsat kialudni, majd lapáttal szedjük ki a hamut egy fémvödörbe. Lávaköves grill tisztítása sokkal egyszerűbb - csupán évente egyszer ajánlott lecserélni a lávakövet és kitisztítani a sütőt. A grillező eszközöket, tálcákat vigyük be sütés után és áztassuk be meleg vízbe különben elfelejtjük, és másnap nehezebb lesz a mosogatásuk

Házi praktikák

Házi praktikák

A legtöbbjük marónátronból készül, tehát erősen mérgező és maró hatású. A nem maró hatású folyékony tisztítószerek pedig más, környezetkárosító vegyszereket tartalmaznak, mint például a bőrpanaszokat okozó erős lúgok. Jelentős mértékben szennyezik az ivóvizet is. Volt idő, mikor még az üzletek polcai nem roskadoztak a tisztítószerek ezreitől. Ennek ellenére dédanyáink idejében is léteztek tiszta, csillogó edények, evőeszközök, volt hófehér ing, abrosz. Aztán hirtelen nagyot változott a világ, és a reklámok elhitették velünk, hogy ugyanez a tisztaság már csak vegyszerek segítségével érhető el.

Kerti grill kisokos

Kerti grill kisokos

Érdemes megfontolnia néhány dolgot, mielőtt új grillezőt vásárol! Gondolja végig, hogy otthon vagy kirándulások alkalmával grillezik szívesebben, fontos-e Önnek, hogy valódi lángok süssék puhára a húst, s mennyit hajlandó bajlódni a grillsütő tisztántartásával. Határozza meg, hogy melyik szempont a legfontosabb az Ön számára, és csak azután döntsön! Így biztosan megtalálja az Önhöz leginkább illő sütőt!

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

Ugye nem sokra méltatjuk a szódabikarbónát? Általában csak sütéskor vesszük elő, akkor is, ha egyik vagy másik recept megkívánja, másképp a tasak ott ül a szekrényben a többi sütéshez szükséges alapanyaggal együtt. A szódabikarbóna sokkal több, mint egy egyszerű sütéshez használt alapanyag, amely igencsak megkönnyítheti az életünket. A szódabikarbóna nem csupán olcsó, de természetes összetevőinek köszönhetően a háztartás bármely területén alkalmazható.

Tisztítás faszenes grill tippek

Tisztítás faszenes grill tippek

Amikor befejezted a kinti sütögetést, kezdődik az igazi munka, a grill rács tisztítása. Ha igazán törődsz a grilleddel, számtalan dolog van, amelyet tudnod kell és emlékezned kell rájuk mielőtt nekilátsz a grill takarításnak. A folyamatosan tisztán tartott grilleknek hosszabb az élettartama. Felsorolunk néhány tippet, amelyre figyelned kell, akkor is ha éppen új a grill de szeretnél néhány jó tanácsot. Néhány hasznos ötlet a megőrzés, tisztítás, és a hosszabb élettartam megőrzése érdekében.

Tuti menü