Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek - Bogrács magazin
részletek »

A bogrács típusai alapanyag és forma szerint

A szabadtűzön főzött ételek íze össze sem hasonlítható a gáztűzhelyével. A bogrács magazinban megismerkedhettek a bográcsok történetével, használatával, továbbá a típusaival alapanyag és forma szerint.
Bogrács  magazin
Itt vagy: Bogrács magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne érintkezzenek hosszú ideig savas ételekkel, mivel elszínezi őket.
A vasbográcsok vékony fallal készülnek, ez a jobb hővezetést tesz lehetővé. Hátrány viszont, hogy hajlamosak a rozsdásodásra, ezért a gyártáskor szintetikus lakkal vonják be, aminek az eltávolítása az első használatba vétel előtt hosszadalmas. Ha pedig hosszabb ideig nem használjuk, akkor nekünk is be kell vonni valamilyen rozsdásodást gátló réteggel (pl. szalonnazsírral), amitől a későbbiek folyamán meg kell tisztítanunk, ezért időigényes a vele történő főzés.

Nagyon népszerű a rozsdamentes fémből előállított bogrács is,
melynek leggyakoribb fajtája a rozsdamentes acél. Határozott előnye a vasbográccsal szemben, hogy könnyebb tisztán tartani, tároláskor nem szükséges semmilyen védőréteggel ellátni. Az ára ez miatt viszont magasabb.

A zománcozott bogrács lényege, hogy kívül és belül is ellátják egy olyan bevonattal, ami meggátolja a rozsdásodást. Ez miatt ennek a legkönnyebb a tisztítása, használatba vétel előtt elegendő egy öblítés is.

A formájuk szerint szűk, illetve széles szájú bográcsokat különböztetünk meg. A szűk szájú bográcsban a leggyakrabban halászlét, illetve pörköltet szoktak főzni, még a széles szájú inkább gyors-ételek elkészítésére alkalmas.

Tekintsék meg különleges kerti bográcsozók, sütök, grillezők nagy választékát, országunkban a legkedvezőbb megoldások a kerti sütés-főzés szerelmeseinek.
http://www.kerti-aruda.hu/24-kerti-grillezk-

Flora-Garden
flora-garden.hu
wwwkerti-aruda.hu
Modern bogrács állvány
Modern bogrács
Kerti sűtés-fözés
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - A bogrács alapanyag, bogrács állványok, bográcsolok, bográcsok,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
- 2013-05-13 08:04:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü