Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bár a bogrács több száz, ha nem több ezer éves találmány, még a mai konyhák modern edényeinek sem sikerült kiszorítania. A bográcsban főzés szinte mindenkiben gyermekkori emlékeket idéz fel, ráadásul - Bogrács magazin
részletek »

Hogyan főzzünk a bográcsban?

A szabadtűzön főzött ételek íze össze sem hasonlítható a gáztűzhelyével. A bogrács magazinban megismerkedhettek a bográcsok történetével, használatával, továbbá a típusaival alapanyag és forma szerint.
Bogrács  magazin
Itt vagy: Bogrács magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hogyan főzzünk a bográcsban?
Hogyan főzzünk a bográcsban?
Bár a bogrács több száz, ha nem több ezer éves találmány, még a mai konyhák modern edényeinek sem sikerült kiszorítania. A bográcsban főzés szinte mindenkiben gyermekkori emlékeket idéz fel, ráadásul a szabadtűzön főzött étel sokkal ízletesebb, mint a gáztűzhelyen készített.
A legfontosabb dolog a praktikus előkészítés. Kezdjük a hozzávalók megtisztításával, majd készítsük elő azokat a dolgokat, amikre a főzés során szükségünk lesz. Ilyen lehet pl. a fakanál, a kóstoló kanál, a konyharuha és a fűszerek. Mivel szabadtűzön főzünk kint a kertben, ezért szükségünk lesz fára is. Ehhez gyakorlatilag bármilyen fa jó, de a legtöbben az akácot javasolják, mivel ez jellegzetes füstös ízt ad az ételeknek. A fát mindig egyforma darabokra kell vágni, vagy törni, továbbá érdemes könnyen hozzáférhető helyre tenni, hogy ne kelljen a főzés közben keresgélni.

A főzés során attól függően, hogy mit készítünk, rendszeresen kevergessük az ételt, vagy rázogassuk a bográcsot. Fontos az is, hogy az edényt megfelelő magasságba helyezzük, illetve folyamatosan forgassuk azt, vagy szabályozzuk a tüzet, ellenkező esetben az étel oda fog égni.
Hirdetés

Ha háromlábú állványunk van, azon eleve található egy forgatásra való kar. Egyes ételeknél szükség lehet az elpárolgott folyadék utánpótlására is. A végső feladatunk az étel elfogyasztása utáni tisztítás lesz. Ezt érdemes még az előtt elvégezni, hogy a kajamaradék beleszáradna az edénybe. Ehhez mossuk el mosogató vagy súrolószerrel a bográcsot, majd a típustól függően zsírozzuk meg vékonyan.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - fözés bográcsban, bográcsolás, ételek, előkészítés, edény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-13 08:03:32
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü