Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak bográcsokat. Mivel pl. a lakótelepen nincs lehetőség a tűzgyújtásra, ezért nagyon keresettek ezek a termékek. - Bogrács magazin
részletek »

Kültéri és beltéri bográcsok

A szabadtűzön főzött ételek íze össze sem hasonlítható a gáztűzhelyével. A bogrács magazinban megismerkedhettek a bográcsok történetével, használatával, továbbá a típusaival alapanyag és forma szerint.
Bogrács  magazin
Itt vagy: Bogrács magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok
Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak bográcsokat. Mivel pl. a lakótelepen nincs lehetőség a tűzgyújtásra, ezért nagyon keresettek ezek a termékek.
Ezeket a bográcsokat forrasztással állítják elő, így árban kedvezőbbek, mint az egyben kalapáltak. Azokon a helyeken, ahol csak vezetékes gázra van lehetőség, kiváló alternatívát jelentenek ezek az edények.

Mivel a fa nagyobb hőt tud leadni ezért a forrasztott bográcsok nem használhatóak a szabadtűzön. Ugyanakkor a palackos gázégőhöz kitűnő, ami majdnem olyan, mintha szabadtűzön főznénk, ráadásul hamarabb felforr a benne lévő étel. A szabadtűzi bográcsnak a lényege, hogy a fa füstje belekeveredik a főzött ételekbe. Ezért az sem mindegy, hogy milyen fával gyújtunk a borács alá. A legjobb az akácfa, a tölgyfa, vagy a diófa. Amit mindenképpen el kell kerülni az a fenyő, mert a gyanta illata elkeseríti az ételt, ráadásul az égése rossz, inkább füstöl.
Hirdetés

A bográcsban nem csak halat és pörkölteket lehet készíteni, hanem húsos káposztát, kocsonyát, tepertőt és gyakorlatilag minden olyan ételt, ami edény ügyileg sok helyet foglal. Gondoljuk végig, mire és hányszor szeretnénk használni a bográcsot, és annak módja szerint vásároljuk meg.

Azoknak a bográcsoknak, amiket ritkábban használunk, az alját csomagoljuk be papírral és a belsejébe helyezzünk olyan anyagot (pl. törölközőt), ami a nedvességet nem engedi át, ezáltal meghosszabbíthatjuk az élettartalmát. Ez a legegyszerűbb tárolási módja ezeknek az edényeknek.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Kültéri és beltéri bográcsok, különleges bográcsolók, bográcsolás, kültéri
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-13 08:03:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü