Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a tányérok és a főzéshez használt állványok. Elengedhetetlen kiegészítője a bográcsban készült ételeknek a hosszított nyelű - Bogrács magazin
részletek »

Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?

A szabadtűzön főzött ételek íze össze sem hasonlítható a gáztűzhelyével. A bogrács magazinban megismerkedhettek a bográcsok történetével, használatával, továbbá a típusaival alapanyag és forma szerint.
Bogrács  magazin
Itt vagy: Bogrács magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a tányérok és a főzéshez használt állványok. Elengedhetetlen kiegészítője a bográcsban készült ételeknek a hosszított nyelű merőkanál. Modern korunkban nagyon elterjedtek a fémből készült kanalak, melyek anyaga lehet rozsdamentes acél, nikkel vagy zománc. Régi korunkból ránk maradhattak még a fából készült kanalak, melyek a retro hangulatot hozzák be napjainkba.
Kedvenc kiegészítők közé tartozik a tálaló állvány. Kinézetre olyan, mint ha az asztalon előttünk főne a kaja, de szemünk megtévesztő lehet, mert az űrtartalma nem nagyobb egy tányérénál. Anyaga minden esetben fém.

Szintén a tálaláshoz tartoznak a tányérok. Ezek lehetnek belül mázas cseréptálkák, vagy gránittányérok. A bajai és a szegedi szabadtűzi halászlét mély tálkákban szeretik tálalni, de manapság divat a kisbogrács is.

A fával főzött ételek ízéhez nem hasonlítható semmi, viszont ahhoz, hogy a bográccsal tudjunk szabadtűzön főzni, fel kell függesztenünk valamilyen állványzatra. Ehhez manapság háromlábú állványokat használnak, régen viszont két y alakú fára keresztben ráhelyeztek egy harmadikat, és arra függesztették a bográcsot. A nehezen föllő ételeket keverni, míg a halételeket inkább rázogatni szoktuk. Ezek az állványok külső gázpalackkal történő főzéshez is használhatóak.
Hirdetés

Bár a főzéshez nem használunk fedőt, de a tároláshoz hasznos lehet. Ezek anyaga többnyire ugyan az, mint a hozzájuk tartozó bográcsoké.

A főzés befejezése után, ha levesszük a tűzről a bográcsot, a domború alja miatt szükség lehet egy állványra is, mely megakadályozza a felborulást. Végezetül pedig tálaló tányérokban tesszük az asztalra a készételt.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kiegészítők bográcshoz, bográcsozási kellékek, étel, állvány, merőkanál
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-13 08:04:12
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü