Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mire figyeljünk bográcsozásnál képes leírás - Bogrács .tlap.hu
részletek »

Mire figyeljünk bográcsozásnál - Bogrács .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogracs.tlap.hu » Mire figyeljünk bográcsozásnál
Keresés
Találatok száma - 5 db
 Így lehet ártatlan hancúrozásból nagy baj

Így lehet ártatlan hancúrozásból nagy baj

A gyermekbalesetek száma minden évben nyáron ugrik magasra, ennek oka pedig a legtöbb esetben éppen a vakációval magyarázható. Egészen pontosan azzal, hogy az egész évben felhalmozott gőzt szülő és gyerek jellemzően a nyár során ereszti ki.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok kerti grillezéshez

Élelmiszer-biztonsági tanácsok kerti grillezéshez

A nyár a szabadban történő étkezések, a kerti partik szezonja, melynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek. Ezek az ételek nem csak finomak, de általában biztonságosak is, de csak akkor, ha az alapvető szabályokat ismerjük és betartjuk. A veszélyek közül megemlítendő az esetleges ételfertőzés, ételmérgezés, mely néhány órán - napon belül rosszulléttel, hányással, hasmenéssel járhat. A nyers élelmiszereken ugyanis előfordulhatnak ilyen megbetegedést okozó baktériumok, de szerencsére az alapos sütés-főzés ezeket elpusztítja. A szabad tűzön történő sütés során kis mennyiségű rákkeltő anyag is keletkezhet, mely hozzáadódik a szervezetet érő egyéb káros anyag terheléshez.

Engedély kell az égetéshez is

Engedély kell az égetéshez is

Utóbbiaknak lényeges változás, hogy a jogszabály mostantól csupán az elvárt tűzvédelmi követelményeket határozza meg, azt azonban nem, hogyan kell megvalósítani azokat. Az OTSZ korábbi, 2011 óta alkalmazott változatában még tételesen szerepelt, mit hogyan kell kivitelezni, emiatt hosszúra nyúlt az adminisztráció azokban az esetekben, amikor a mérnökök más anyagot vagy technológiát terveztek egy építkezésnél felhasználni. A kerti grillezést, szalonnasütést vagy bográcsozást az új OTSZ sem tiltja: a tűz állandó felügyelete mellett mindez megengedett.

Bogrács magazin hírek
A bogrács típusai alapanyag és forma szerint
A bogrács típusai alapanyag és forma... A bográcsok az előállításhoz használt alapanyag alapján készülhetnek rézből, vasból, rozsdamentes és zománcos kivitelben. A rézbográcsok előnye, hogy jól vezetik a hőt, ezáltal egyenletesebben főnek meg bennük az ételek. Ugyanakkor a réz érzékeny a savakra (pl. ecet), ezért ma már általában ötvözetet használnak. Azonban ezeknél is figyelni kell, hogy ne...
Milyen kiegészítőket vásároljunk a bográcshoz?
Milyen kiegészítőket vásároljunk a... A bogrács kiegészítői közé tartozik a merőkanál, a tálaló állvány, a...
Kültéri és beltéri bográcsok
Kültéri és beltéri bográcsok Ma már nem csak szabadtűzi, hanem gázon történő főzéshez is gyártanak...
Hangyairtás házilag

Hangyairtás házilag

A hangyáknak is meg van a maguk szerepe a természetben. Ők a nagy eltakarítók. Ha viszont a lakásban találkozunk velük, akkor ott már nem szeretem vendégek. A legfőbb ellenszerük az élelmiszerhiány. Elsősorban a tisztasággal lehet ellenük védekezni, illetve olyan megoldásokkal, hogy ne férjenek hozzá az élelmiszerekhez. Tehát tartsuk lezárt edényekben, hangya biztosan az élelmiszereket. Hogyan irthatjuk a hangyákat?

Mire figyeljünk a kerti partin?

Mire figyeljünk a kerti partin?

A kerti sütések, partik, összejövetelek a finom ételekről és a jó társaságról szólnak, de néha kellemetlenségek is történnek. Segítünk, hogy úrrá legyen a váratlan helyzeteken. A kerti partik központját jelentik a közös főzési lehetőségek, legyen szó grillezésről, szalonnasütésről vagy bográcsban elkészített ételekről. Megégetheti bőrünket nemcsak a nyílt tűz vagy felforrósodott edény, sütőlap, bogrács, nyárs, hanem a gőz vagy akár jókora távolságból a felforrósodott olaj, zsiradék is. Különösen legyünk óvatosak a gyújtófolyadékokkal, amelyek belobbanva igen súlyos égési sérüléseket okozhatnak.

Tuti menü